Puutarhamatka Viroon 20.–22.7.

Lohjanseudun Puutarhaseuran puutarhamatka Viroon 20.–22.7.2018 (pe–su)

Nyt on mahdollista päästä tutustumaan Viron upeisiin puutarhoihin Lohjanseudun Puutarhaseuran matkassa!

Matkallamme 20.–22.7.2018 vierailemme useissa monipuolisissa puutarhakohteissa. Tutustumme esimerkiksi runsaasti pensaita ja puita sisältävään puistomaiseen Dendropark Smaragdiin, maisema-arkkitehti Helle Väärsin puutarhaan runsaine koristeheinineen ja niittykukkineen sekä Roogojan kärhötilaan, jossa on mm. yli 300 erilaista kärhölajiketta.

Matkan aikana on myös mahdollista tehdä taimiostoksia, joten kannattaa lähteä mukaan!

Matka-aikataulu:

Päivä 1 – perjantai 20.7.

Bussikuljetus Lohjan seudulta (lähtö Virkkalasta klo 18.00, Maksjoki 18.05, Ojamo 18.15, Kirkkokenttä 18.25, Ratakatu 18.45, Lohja as. 18.50, Myllylampi 19.00) Katajanokan Viking Linen terminaalille noin klo 20.15. Laiva lähtee kohti Viroa klo 21.30.

Päivä 2 – lauantai 21.7.

Poistuminen laivasta klo 7.00, minkä jälkeen lähdemme bussilla kohti Kochi Aed -ravintolaa nauttimaan aamiaista. Aamiaisen jälkeen suuntaamme oppaan johdolla Rätlän kylään tutustumaan laajaan, runsaasti eri puulajeja ja pensaita sisältävään Dendropark Smaragdiin (www.dendropark.eu).

Päivän toinen puutarhakohde on Tõnu Talun laaja taimisto, josta löytyy ostettavaksi monipuolisesti kaikkea puista ruusuihin ja marjakasveihin. Tõnun talu (http://www.tonutalupuukool.eu/soome.htm) sijaitsee Tapurlan kylässä Jumindan niemellä.

Lounasta nautimme Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevalla Palmsen kartanolla (www.palmse.ee). Sieltä matkaamme tutustumaan Helle Väärsin kauniiseen puutarhaan, josta löytyy runsaasti varsinkin koristeheiniä. Helle esittelee myös miten puun käävistä voi tehdä paperia (https://www.visitestonia.com/fi/helle-vaarsinpuutarha). Päivän päätteeksi saavumme Rakvereen, jossa yövymme Aqva Spa -kylpylässä (aqvahotels.ee).

Päivä 3 – sunnuntai 22.7.

Matkan kolmas päivä aloitetaan aamiaisella kylpylässä, josta suuntaamme bussilla puutarhakohteisiin. Ensimmäisenä matkaamme Ahto Ruutin puutarhaan, jossa nautitaan puutarhakahvit ja tutustutaan puutarhaan.

Seuraava kohteemme on Roogojan kärhötila, jossa riittää ihasteltavaa mm. yli 300 kärhölajikkeen verran. Tilalla on myös ostosmahdollisuus (www.roogoja.ee).

Kärhötilalta lähdemme Sadeväljän puutarhalle, jossa nautimme keittolounaan ja kahvin/teen kera makean. Tutustumme laajaan puutarhaan, jossa on myös mahdollista tehdä ostoksia (www.sadevalja.ee).

Sadeväljän puutarhalta palaamme Tallinnaan, josta lähdemme klo 18.30 Eckerö Line Finlandialla kohti Helsinkiä. Laiva on perillä Helsingin Länsiterminaalissa (terminaali 2) noin klo 21.00. Terminaalilta on paluukuljetus lähtöpysäkeille.

Matkan hinta Lohjanseudun Puutarhaseuran jäsenille on 342 €/henkilö ja ei-jäsenillemme 372 €/henkilö B 2 hytti/H2 -huoneessa.

• Lisämaksusta yhden hengen B-hytti + huone + 80 €/hlö. Ikkunahytti laivalle + 15€/hlö (kaksi hlöä
    hytissä).
  • Lisämaksusta laivalle: laivojen buffet + 26€/hlö/suunta, paluulaivan B-hytti +29€.

Matkatoimistonamme on Matka-Viitala. Matkalle mukaan tarvitaan passi tai henkilöllisyyskortti. Taimiostoksia varten kannattaa varata mukaan myös muovipusseja.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut puhelimitse Pirkko Varpio 0505361091 tai sähköpostilla pirkko.varpio(at)dnainternet.net 10.5. mennessä. Lisäksi ennakkomaksu 100 € maksettava puutarhaseuran tilille (FI38 5236 2110 0004 61) 10.5. mennessä. Loppumaksu jäseniltä 242€ ja ei-jäseniltä 272€ tulee maksaa 10.6. mennessä. Tarvitsemamme tiedot ilmoittautumisen yhteydessä ovat nimi, syntymäaika, huonejako, bussiintulopaikka, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja puhelinnumero.